Popüler Yayınlar

Tanıtımlar

27 Ocak 2019 Pazar

Vajinismus Doktor Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?


Vajinismus doktorları seçiminde uzman olan kişiler öncelikli olmalıdır. Sadece bu alanla ilgili çalışmaları bulunan doktorlar bulunmaktadır. Bu nedenle vajinismus doktorları arasında seçim yapacak hastalar bu kıstasları göz önünde bulundurmalıdır.

Vajinismus Hastalığının Ana Nedenleri Nelerdir?

Kadınlarda vajinismus nedenleri birçok farklı ölçekte ve sebepte kendini gösterebilir. Kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. İlk ve en büyük nedenleri psikolojik tabanlı hikayeler oluşturur. Özellikle toplum yapısında efsaneler ve mitlerle dolu olan cinsel hikayeler bunu tetikler. Cinselliğin korkutucu boyutlarının anlatılması kadınların bilinçaltına nüfuz eder. Bu da vajinismus hastalığı kapsamında en büyük ve gerekçeli sebepler olarak gösterilebilir. Bunun dışında genel olarak kendisinde kaygı bozukluğu bulunan kişilerde görülme ihtimali de bulunmaktadır. Aşırı endişeli ve evhamlı olan kişilerde görülme riski de mevcuttur. Cinsellik hakkındaki negatif bilgilerle dolu olan zihin vajinismus rahatsızlığının bir numaralı gerekçesidir. Aynı zamanda kimi hastalarda fiziksel nedenler de ortaya çıkabilir. Vajinanın genel anatomik yapısı dar ve cinsel ilişkiye elverişsiz olabilir. Aynı zamanda her daim kuru olan vajina yapıları da neden olarak kayıtlarda yer almaktadır. Çocukluk döneminde yaşanan travmalar da uzun süreli olarak bu hastalığın oluşmasına zemin hazırlayabilir. Son nedenler arasında kızlık zarının aşırı kalın olması gösterilebilir.

Vajinismus Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Bu hastalığın belirtileri muğlak değil mutlaktır. Genel olarak belirtiler psikolojik olarak kendini gösterir. Ne kadar istekli olunursa olunsun cinsel ilişkiden kaçınma en büyük belirtilerden biridir. Bunun yanı sıra cinsellik bahsi açılınca korkma, çekinme gibi dürtüler de belirtiler arasında gösterilebilir. İlişki kurmakta zorlanma ve bacakları açmakta güçlük çekme de diğer belirtiler arasında yer alıyor. Cinsel birleşme gerçekleşmiş olsa bile ağrı ve yanma hissi ortaya çıkabilir. Bu durumda olan kadınlar vajinismus tedavi merkezleri istanbul kaynaklarını değerlendirmelidir.

Vajinismus Hastalığı Tedavi Yöntemleri

Hastalığın kaynakları psikolojik olduğu için tedavi de bu yönde şekillenmektedir. Öncelikli olarak hasta hikayesi alınır ve hastalar dinlenir. Cinsellik alanında terapi uygulanmaktadır. Bazı durumlarda çift terapisi de yapılabilmektedir. Kuru ve dar vajinalar için özel kremler de reçeteli olarak sunulmaktadır. Bazı durumlarda ameliyat uygulamasına gidilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder